Як позбутися негативних думок?

Чому негативні думки так міцно сидять в нашій голові? При цьому ми вже багато начиталися про їх шкоду для здоров’я, а це створює ще більшу мотивацію позбутися від них. Але не можна просто взяти і не думати про погане.

Психологи запевняють, що у песимістично налаштованих людей, як правило, вище тиск, підвищений рівень холестерину в крові, вони частіше страждають серцево-судинними захворюваннями. Негативні думки викликають хвороби внутрішніх органів.

Так, під впливом негативу, печінка починає переробляти запаси гліцину в глюкозу. Це звичайна реакція печінки на стресову ситуацію, коли виникає необхідність захищатися. Однак це зовсім марна робота, якщо рятуватися нема від чого.

Те ж саме відбувається з нирками і кишечником. Коли людині загрожує небезпека, судини, по яких кров надходить до внутрішніх органів, скорочуються, що загальмовує вироблення сечі і уповільнює травлення. Але це зайве, коли стрес викликаний в організмі всього лише одними думками!

Недуги

Що відбувається з серцем? Серцебиття частішає, тиск підвищується, кровотік збагачується прозапальними цитокінами – молекулами, провокуючими атеросклероз.

Список недуг, викликаних негативними думками, може бути нескінченним. Це ще раз підтверджує, що треба навчитися керувати своїми думками.

Американські та іспанські психологи пропонують розроблений ними ефективний спосіб позбавлення від нав’язливих нехороших думок.

Експеримент

Метод був розроблений шляхом проведеного експерименту. Іспанським студентам і школярам запропонували записувати думки про власну зовнішність і їжу. При цьому одна половина учасників повинна була зберігати записи, а інша, навпаки, – викидати. Такий же експеримент провели психологи в Америці.

В результаті виявилося, що запис похмурих думок на папері та їх подальше знищення допомагає людині полегшити її психологічний стан напруги і дискомфорту, викликаний негативними думками. А ось зберігання записів з позитивними думками допомагає їх краще запам’ятати і відтворити.

Таким чином, вчені прийшли до висновку, що записування думок переводить їх в матеріальну площину, а тому допомагає краще контролювати. При цьому треба звернути увагу на те, що уявний запис таким ефектом не володіє.

Виявляється все просто: записав негатив, порвав і викинув – позбувся не тільки від поганого настрою, але і від можливих хвороб.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.