Що допоможе позбутися фінгала під оком?

Кожному з нас хоча б раз у житті доводилося стикатися з таким явищем як синяк, фінгал по-народному. І нічого, якщо гематома з’являлася на спині, руці або нозі, що можна приховати від сторонніх очей, але зовсім неприємно демонструвати всім фінгал під оком. Ця стаття в допомогу тим, хто зіткнувся з подібною проблемою.

Кілька порад, як позбутися синця під оком.

Отже, гематома виникає при пошкодженні м’яких тканин і судин. По мірі розсмоктування згустку крові під шкірою синяк змінює своє забарвлення з фіолетового на зелене. Але існують народні методи, які допомагають прискорити процес розсмоктування синяка.

1. Бананова шкірка

До свіжого синця прикладіть шкірку банана внутрішньою стороною. Тримайте маску щодня близько півгодини.

2. Крохмаль

Картопляний крохмаль розвести невеликою кількістю води, щоб вийшла кашка. Засіб кілька разів нанесіть на синяк.

3. Капустяний лист

Лист капусти промийте в проточній холодній воді і злегка відбийте тупою стороною ножа. Прикладіть до синця.

4. Квасоля

З відварної білої квасолі зробіть пюре і накладіть таку теплу маску на синяк, накривши серветкою, не менше ніж на півгодини.

5. Буряк і мед

Свіжий буряк натріть на дрібній тертці і відіжміть сік. Додайте 1 ст. ложку меду. Маску нанесіть на гематому на півгодини, накривши тканиною.

6. Бодяга

Порошок бодяги розведіть 1 ст. ложкою води. Кашку нанесіть на ватний диск і прикладіть до синця, але стежте, щоб не потрапило в око.

7. Насіння льону

Подрібнене насіння льону помістіть в полотняний мішечок, опустіть на хвилину в окріп, потім вийміть і відіжміть. Трохи охолонувший мішечок прикладіть до синців на 15 хвилин. Процедуру повторіть 2-4 рази протягом дня.

8. Трав’яний збір

Візьміть 3 ст. ложки звіробою, 2 ст. ложки полину, 1 ст. ложку шишок хмелю і 1 ст. ложку багна. Подрібніть і змішайте всі трави. Залийте півлітра окропу і настоюйте 3 години. Процідіть розчин, змочіть у ньому ватний тампон і прикладіть до гематоми на 10-15 хвилин. Повторюйте 2-3 рази на день.

Існують і готові засоби від синців. Так, добре себе показали гель з бодягою, бутадіон, гепаринова мазь.

Але якщо уникнути появи синця в лічені години не вдалося, а необхідність респектабельно виглядати має значення, доведеться вдатися до допомоги косметичних засобів. З цією метою використовується кольоровий консилер. Для маскування синього кольору підійде жовтуватий відтінок, а від фіолетового фінгала «допоможе» помаранчевий консилер, вицвілий зеленувато-жовтий синець «сховає» ліловий або бузковий консилер.

Використовуючи вище названі способи, ви можете швидше позбутися фінгала під оком, проте не варто розраховувати на пару годин – доведеться запастися терпінням.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.