Боїтеся імпотенції? Кидайте курити!

Куріння вже давно становить соціальну проблему суспільства, причому як для куящої його частини, так і для некурящої. Перші шукають відповідь на питання «як кинути курити?», другі намагаються себе убезпечити від впливу курців.

Шкода куріння

Шкода куріння для суспільства в цілому всім відома. Але сьогодні ми поговоримо про те, як пов’язана ця шкідлива звичка з потенцією.

Незважаючи на те, що шкода куріння для потенції доведена медициною, більшість курців вважають, що конкретно їх це не торкнеться. Однак це всього лише психологічний захист. Щодня в світі викурюється 15 мільярдів сигарет. А численні статистичні дані підтверджують чіткий зв’язок між шкідливою звичкою і сексуальними проблемами. Між іншим, цей підступний побічний ефект був виявлений тільки в 1986 році. Два андролога з ПАР з’ясували, що серед їхніх пацієнтів з імпотенцією, викликаною поразкою судин, 93% курці.

Вміст

Тютюновий дим містить 5000 хімічних сполук, 60 з яких викликають імпотенцію: синильна кислота, органічні кислоти, окис вуглецю, аміак, а також цілим рядом токсичних речовин, що негативно впливають на чоловіче здоров’я.

Отже, куріння і потенція — два несумісних явища. Було проведено безліч досліджень, які довели пряму залежність чоловічої сили від кількості викурених сигарет. Експериментальним методом було виявлено, що куріння однієї пачки сигарет на день на 60% підвищує шанси на імпотенцію.

Вплив

Нікотин інтенсивно впливає на залози внутрішньої секреції, особливо на наднирники. Останні відповідають за виділення в крові гормону адреналіну, при цьому викликається спазм судин, підвищуючи артеріальний тиск і сприяючи почастішанню серцевих скорочень. Згубно впливаючи на статеві залози, нікотин сприяє розвитку у чоловіків статевої недостатності — імпотенції.

Чоловічі статеві клітини, сперматозоїди, повинні оновлюватися кожні три місяці. Але курців чекають негативні зміни, які впливають не тільки на морфологію і активність сперматозоїдів, але також сприяють зменшенню секреції андрогенів, особливих гормонів, які впливають на статевий потяг чоловіків, а значить, і на потенцію.

У лабораторних умовах учені провели тест, який показував здатність сперматазоідов до запліднення яйцеклітини. В результаті дві третини хронічних курців не змогли пройти даний тест. Здатність сперми до ополодотворенію була на 75% нижче у курців в порівнянні з тими, у кого немає цієї згубної звички.

Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.