Чому жінкам треба відмовитися від пива?

Ставлення до пива серед людей неоднозначне. Одні виступають за його користь, інші, спираючись на думки медицини, бачать в ньому лише шкоду. Фахівці ж попереджають: пиво особливо небезпечно для жінок, так як завдає шкоди гормональній системі.

Багато хто переконаний в тому, що пиво — найбагатше джерело вітамінів і біологічно активних речовин. Так, дійсно в пиві містяться вітаміни. Можливо, це і змушує дівчат і жінок налягати на слабоалкогольний напій. Чим погано: і сп’яніння слабо настає і користь для організму? Проте дівчата воліють на думати, що пиво має прямий вплив на гормональну систему, що може призвести навіть до безпліддя. Навряд чи, тримаючи келих пива в руці, вони замислюються про те, що таке завмерла вагітність і що трапляється з дитиною, якщо мати зловживає пивом.

Шкода для чоловіків

Треба відзначити, що пиво завдає шкоди як чоловіка , так і жінкам. Небезпека вживання полягає в тому, що настає маскулінізація жінок і фемінізація чоловіків. Грубо кажучи, жінки отримують «в подарунок» чоловічі риси, а чоловіки знаходять жіночі ознаки. Між іншим, так діють всі спиртні напої на організм, але пиво несе найбільшу небезпеку. А вся справа в тому, що головний компонент пива — хміль — містить жіночий статевий гормон естроген рослинного походження.

Коли було винайдено пиво, воно вважалося істинно чоловічим напоєм. Жінкам дозволялося лише легке вино і шампанське, але пиво — ніколи. Проте часи і звичаї змінюються і сьогодні дівчина, яка сидить в міському парку з пляшкою пива в руках, — майже норма.

У чому ж небезпека пива для жіночого організму?

Варто згадати про процес виробництва пива. Утворюється воно шляхом бродіння, під час якого виділяються такі страшні речовини як метанол, альдегіди і сивушні масла. Якщо провести експеримент і випити таку кількість пива, щоб по міцності воно зрівнялося з пляшкою горілки, то похмілля буде куди більш важким, втім, як і нанесена організму шкода.

При виробництві якісної горілки всі шкідливі органічні речовини фільтруються, а ось в пиві вони залишаються в досить великих кількостях. При цьому геть зникають вітаміни групи В наперекір хвастощам пивних виробників.

Крім того, в пиві міститься величезна кількість естрогенів. Так, реклами всіляких кремів стверджують, що фітоестрогени продовжують молодість. Але не всі естрогени однаково корисні. Найбільш корисним цей гормон є саме в натуральному вигляді. Естроген, що виробляється чоловічим організмом, здатний поліпшити стан шкіри в зрілому віці. Така ж функція естрогену, що потрапив на шкіру у вигляді крему. Але якщо приймати його всередину, то це може тільки нашкодити. Прийняття гормонів ззовні скорочує вироблення організмом власних.

Шкода для молодих дівчат

Шкода пива для молодих дівчат полягає в тому, що власний гормональний апарат починає атрофуватися. Якщо дівчина почне вживати пиво з підліткового віку, то до 25 років її організм перестане виробляти власні гормони. Тобто небезпека пива проявляється безпосередньо в гормональному збої, а це в свою чергу провокує розвиток ендометріозу і дисфункцій яєчників. Треба розуміти, що жіночий організм надзвичайно чуйний, особливо коли справа стосується ендокринної системи.

Кожна дівчина повинна добре усвідомлювати ризик, якому піддає своє здоров’я, проявляючи пристрасть до пива. Проблеми з зачаттям, труднощі виношування, уколи, хворобливі процедури, стреси, переживання, вроджені вади у дитини і навіть розставання з цих причин зі своєю половинкою — усе це може стати цілком реальним через велике кохання до пива.

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.