Яєчня — найкорисніший сніданок

Прихильники корисного харчування можуть полегшено зітхнути — вчені реабілітували яйця і розповіли про їх користь.

Дослідження показали, що яйця не тільки не підвищують холестерин, як припускав багато хто, але і перешкоджають розвитку гіпертонії. Більше того, було виявлено, що найкориснішим сніданком є саме яєчня.

Як показали дослідження, яйця просто необхідні людині для збалансованого харчування. Яйце є джерелом великої кількості вітамінів, мінералів, високоякісного білка, який майже повністю засвоює наш організм.

Фахівці довели, що регулярне вживання яєць допомагає підтримувати хорошу фізичну форму, сприяє підтримці хорошого самопочуття і розумових здібностей. Крім того, яйця можна сміливо їсти без побоювань за зайву вагу.

У чому ж цінність білка при гіпертонії?

До складу яєчного білка входить особливий пептид, який здатний замінити невеликі дози каптоприлу, знижуючи тиск.

Здатність білка знижувати спочатку високий тиск була виявлена ​​в результаті експерименту над лабораторними мишами. Для цього вчені нагрівали пептид, що давало можливість довести, що термічна обробка – варіння або смаження — не заважає білку зберігати свої корисні властивості, здатні впливати на тиск.

Канадські вчені встановили, що при взаємодії смажених яєць з ферментами шлунка виробляється особлива речовина, аналогічна дії АСЕ-інгібіторів, стабілізуючих кров’яний тиск. Ця речовина блокує ангіотензин — гормон, що викликає звуження кровоносних судин і підвищення тиску. Таким чином можна тиск привести в норму.

Раніше вважалося, що яйця протипоказані людям з підвищеним холестерином. Але дослідження останніх років спростували це твердження. Команда дослідників з University of Surrey під керівництвом д-ра Брюса Гріффіна давала здоровим, але огрядним волонтерам, сидячим на низькокалорійній дієті, по 2 яйця щодня протягом трьох місяців. У контрольній групі дієта була така ж, але вживання яєць було обмежено 3–4 штуками на тиждень. В обох групах волонтери схудли однаково, і також у них однаково зменшувався рівень холестерину, що дозволило зробити висновок вченим, що холестерин в яйцях не відповідальний за підвищений холестерину в крові.

Хоча в яйцях справді багато холестерину, однак у них переважають ненасичені жири, а рівень насичених жирних кислот зовсім низький.

Однак, незважаючи на те, що яйця виявилися дуже корисним продуктом, це не означає, що споживати їх потрібно тоннами. Пам’ятайте — все добре, що в міру!

Здоров’я завжди на першому місці. Якщо ви потребуєте допомоги, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Ви отримаєте професійну допомогу та персоналізований підхід до вашого лікування, спрямований на досягнення оптимального стану здоров’я.