Цілюща магія грошового дерева

Незважаючи на те, що магічні властивості зробили популярними в наших будинках рослина крассулу, більш відому нам під назвою «грошове дерево» або толстянка, мало хто знає про її цілющі властивості.

За народними повір’ями, грошове дерево здатне поліпшити добробут сім’ї і взагалі благотворно впливає на енергетику будинку. Адже народна медицина широко використовує цю рослину для лікування запальних захворювань, порізів і опіків, розтягувань і ударів, а також деяких захворювань внутрішніх органів. Фахівці відзначають, що лікувальні властивості грошового дерева багато в чому схожі з іншим лікарською рослиною — каланхое.

Помічено, що грошове дерево є немов індикатором здоров’я людей, що живуть в будинку , де воно росте. Ця рослина наче втягує негативну енергію нездорового організму і починає чахнути, а при одужанні людини до дерева теж повертається здоровий вигляд.

Використання грошового дерева в народній медицині обумовлено його противірусними, протизапальними і бактерицидними властивостями. Багато хто помітив, що за силою своїх лікувальних властивостей толстянка не поступається алое і каланхое, але частіше її використовують для зовнішнього лікування. Це пояснюється вмістом в листках грошового дерева миш’яку, який може викликати пронос, блювоту і навіть втрату свідомості.

З листя толстянки готують кашку, яку прикладають до хворого місця, ураженого опіком, порізом, забоєм, наривом. Для цього з приготовленої кашки вичавлюють сік і змащують ним хворе місце кожні півгодини. Можна соком просочити ватні тампони і прикріпити їх медичним пластиром.

Грошове дерево показало свої цілющі властивості і при лікуванні ангіни та тонзиліту. Для цього з десяти листочків віджимають сік і розводять його в неповній склянці кип’яченої і відфільтрованої води. Цим розчином полоскати горло приблизно п’ять разів на день.

Використовують листя толстянки і при артриті. Для цього змащують соком запалені суглоби на ніч.

Сік грошового дерева знімає свербіж при укусах комарів, бджіл і ос.

Народні цілителі рекомендують застосовувати грошове дерево при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки. При цьому за годину до їжі треба з’їдати два листочки толстянки, ретельно їх пережовуючи.

Настій листя грошового дерева застосовують і при запаленні нирок. Треба подрібнити п’ять листочків, залити їх неповною склянкою гарячої води і настояти протягом години. Настій приймати за п’ятнадцять хвилин до прийому їжі тричі на день по одній столовій ложці.

Допомагає толстянка і при лікуванні мозолів і врослого нігтя. Для цього треба зняти верхню шкірку з листочка і прикласти його до хворого місця.

Якщо ви вирішили випробувати на собі цілющі властивості грошового дерева, робіть це після консультації з лікарем. У всьому необхідно проявляти розсудливість.