Діти грають зі смертю: «собачий кайф»

Страшна епідемія охопила українських підлітків. Вчителі та батьки в паніці: з кожним днем ​​зростає популярність гри з задухою у дітей, так званий «собачий кайф».

Нерідко плата за таке «задоволення» буває вельми висока: інвалідність або навіть смерть. Експерти відзначають, що популярність цієї смертельно-небезпечної розваги вражає. Насправді дорослі собі навіть уявити не можуть, скільки дітей хоча б раз пробували випробувати «собачий кайф». Досить переглянути соціальні мережі, де підлітки виставляють страшні відео і діляться досвідом, розкривають нюанси гри зі смертю. Не можна сказати, що міліція не діє: страшні сайти, де вчать цієї смертельної грі, регулярно блокуються, але неможливо знищити всю інформацію про страшну забаву.

Дослідники говорять, що цій грі школярів на межі життя і смерті вже півстоліття. На форумах, присвячених даній проблемі, ті, кому за тридцять, розповідають, що не зналючи в ті часи про наркотики, вони душили один одного рушниками і втрачали свідомість.

Чим приваблює дітей «собачий кайф»?

Якщо все відбувається благополучно, то людина, яку душили, відчуває кисневе голодування і в стані асфексіі відчуває ейфорію або бачить галюцинації. Але якщо 10–20 років тому заради миттєвого задоволення хлопці натискали один одному на грудну клітку, поки не відбувалася втрата свідомості, то сучасні підлітки стали пережимати шию і сонну артерію.

Фахівці відзначають, що «собачий кайф» або інші небезпечні ігри приваблюють дітей, схильних до самогубства.

«Діти починають грати в «собачий кайф »ще з дитсадівського віку, а потім повертаються до подібних ігор, будучи підлітками. Так поступають діти, яких з раннього віку жорстоко карали батьки. Вони страждають через брак уваги. Крім того, таким чином проявляються приховані суїцидальні нахили. Якщо батьки помітили, що їх дитина захоплюється удушенням, необхідно показати її психологу або психіатру. Тому що інстинкт самозбереження у таких дітей атрофований, і їх «забави» можуть коштувати здоров’я чи навіть життя », — каже Іван Ситник, засновник психологічної служби« Вибір ».

Чим небезпечні ігри з задухою?

Небезпека гри в тому, що вона не просто не приносить бажаного задоволення, а й загрожує летальним результатом. Намагаючись випробувати ейфорію від легкого передавлювання сонної артерії, діти не завжди приходять в себе. Для людського мозку гіпоксія тривалістю більше 5 хвилин загрожує важкою інвалідністю і навіть смертю. Кисневе голодування веде до припинення нормального функціонування мозкової діяльності без її повного відновлення. Діти, які грають в «собачий кайф», можуть ніколи не повернутися до повноцінного життя. Багато дітей, практикуючі «собачий кайф», вмирають або залишаються інвалідами. При цьому людина може вижити, але не підозрювати, що частина її мозку вже загинула, що загрожує ішемічним інсультом.

Медики попереджають: чим частіше людина практикує задуху, тим важче наслідки. Порушується координація рухів, пропадає пильність, з’являються перші ознаки інсульту.

Що має насторожити батьків?

  • Відмітини в області шиї
  • Дитина починає носити максимально закритий одяг або аксесуари
  • Скарги на головний біль
  • Нездорове захоплення дитини мотузками і ременями
  • Непритомність у дитини
  • Якщо у Вас виникли проблеми зі здоров’ям, не соромтеся звертатися в Центр Сімейної Медицини. Тут вам забезпечать кваліфіковану допомогу та підберуть індивідуальне лікування, спрямоване на покращення вашого стану здоров’я. Ваше благополуччя є нашим пріоритетом.