Проросла пшениця — доступний комплекс вітамінів

Про користь пророщеної пшениці написано багато. На жаль, не завжди ми пам’ятаємо, що здатні забезпечити себе таким цінним і незамінним продуктом, особливо в зимовий час.

Лікувальні властивості пророслої пшениці використовувалися з часів Гіппократа й Авіценни. Пророщені зерна пшениці — це справжній порятунок для ослабленого імунітету, для організму, який страждає авітамінозом. Вченим вдалося з’ясувати феномен продукту: справа в тому, що в момент проростання зерна під оболонкою накопичується своєрідна енергія, спрямована на продовження роду.

Природа дає найцінніше для харчування паростка, синтезуючи запасні поживні речовини, коли вони переходять в більш активну форму. При цьому не просто збільшується вміст кожного елемента, а зростає синергетичний ефект, що виражається у взаємодії корисних речовини, їх впливі один на одного. Крім того, в процесі росту в зернах руйнуються речовини, що заважають хорошому засвоєнню всіх поживних речовин людським організмом, і саме в цій формі вони найбільш корисні.

Пророслі зерна пшениці містять цілий комплекс біологічно активних речовин, вони містять кальцій, хром, мідь, кремній, селен, цинк, залізо, йод, вітаміни В5, Е, С, D, P, фолієву кислоту.

При всьому цьому, не варто сприймати пророслу пшеницю як засіб від усіх хвороб. Пророслі зерна не вилікують нас миттєво і не омолодять організм на 20 років, але стануть корисною їжею або добавкою, хоча не замінять свіжі овочі і фрукти. А ось авітаміноз вони допоможуть нам пережити.

Корисні властивості пророслої пшениці

За рахунок великого вмісту клітковини нормалізується робота шлунково-кишкового тракту. Усередині кишечника клітковина набухає, вбирає рідину, а разом з нею і токсини, також вона адсорбує на собі жовчні кислоти, зайвий холестерин. Користь пророщеної пшениці і в тому, що непрямим чином вона служить профілактикою цукрового діабету.

Пророслі зерна пшениці чудово допомагають справлятися із зайвою вагою.

Пектини нормалізують мікрофлору кишечника, а тому корисна пророщена пшениця страждаючим дисбактеріозом.

Вітамін Е допомагає протистояти багатьом інфекціям, гальмує окислювальні реакції, що руйнують здорові клітини.

Вітаміни групи В виконують роль антиоксидантів, а також регулюють обмін вуглеводів і жирів.

При регулярному вживанні пророслих зерен пшениці як біологічно активної добавки до їжі організм очищається і оздоровлюється в цілому, а не тільки окремо взятий орган.

Лікувальна дія пророщеної пшениці покращує наступні властивості організму:

  • поліпшується робота імунної системи
  • прискорюються відновні процеси
  • організм інтенсивно бореться з багатьма інфекційними захворюваннями
  • нормалізується обмін речовин
  • поліпшується робота багатьох органів, систем: нервової, серцево-судинної, статевої, ендокринної
  • регулюється робота шлунково-кишкового тракту
  • прискоряться загоєння ран, виразок на шкірі і слизових оболонках
  • поліпшується колірний зір
  • зміцнюються зуби та нігті, поліпшується ріст і структура волосся
  • очищується кров, виводяться з організму шлаки, токсини
  • профілактика авітамінозу, анемії, передчасного старіння, онкологічних захворювань
  • виводяться з організму «шкідливий» холестерин, жовчні кислоти, тим самим це є профілактикою серцево-судинних захворювань.