Народна медицина пропонує глинолікування

Протягом усього свого існування на Землі людина живе в тісному контакті з мільйонами мікробів і бактерій. В даний час в боротьбі з хвороботворними організмами нам допомагають медичні препарати. Нашим предкам для порятунку доводилося використовувати різні природні засоби, одним з найефективніших вважалася глина.

З давнини відомо, що глина є одним з кращих очисних засобів. Давно відомо, що найкраща вода та, яка береться з джерела, поточного по глиняному руслу, так як глина очищує воду, забирає з неї сторонні домішки і робить прозорою.

Порятунок глиною

В давні часи глину використовували не тільки в якості будівельного матеріалу, але і як лікарський засіб. Глина здатна знищувати бактерії, поглинати навколо себе рідкі та газоподібні токсини, нейтралізувати сторонні запахи, гази і вбивати хвороботворні бактерії. Навіть зараз деякі господині ставлять глину в холодильник, так як вона знищує запах залежаних продуктів харчування. Якщо моркву, буряк, редьку і картоплю занурити на кілька секунд в глиняну воду, а потім підсушити, то вони залишаться цілими на всю зиму.

Наші предки за допомогою глини справлялися з харчовими отруєннями, застосовували її при таких хворобах як холера, дизентерія та інших інфекціях. Щури і миші не отруяться отрутою, якщо земля поблизу містить шар глини.

Цілющі властивості глини

Лікувальний ефект глини обумовлений вмістом у ній великої кількості мінеральних солей і мікроелементів, необхідних для життєдіяльності організму: фосфат, залізо, азот, кальцій, магній, калій та ін. Всі ці елементи містяться в глині ​​в оптимальній для засвоєння людським організмом формі. Глина діє як фільтр, вбираючи в себе і виводячи з організму токсини, гнильні гази, зайві кислоти.

Медициною на практиці доведено, що глина надає сильну антибактеріальну та протипухлинну дію, яка поширюється як на доброякісні, так і на злоякісні пухлини. Вчені вважають, що це пов’язано з тим, що глина містить рідкісний радіоактивний елемент радій, необхідний для організму в певних кількостях. Чим довше дрібна глина зберігалася на сонці, тим більше корисного радію вона буде утримувати. Глинолікування дає організму радій у чистому вигляді, в тих дозах, в яких потребує організм. Мудра природа створила матеріал, перед випромінюванням якого не встоїть жоден мікроб або вірус. Саме радіоактивність робить глину природним стерилізатором.

У порівнянні з хімічними асептиками, глина вбиває мікроби, залишаючи в цілості й схоронності здорові клітини, вона усуває з них токсини і укріплює організм загалом, оновлює клітини, вливаючи в них нову енергію, незважаючи на вікові зміни або переродження.

Ще одна безцінна властивість глини — адсорбуюча і обволікаюча, що ефективно позначається на лікуванні хвороб шлунково-кишкового тракту. Це природний спосіб нормалізувати обмін речовин і сприяти посиленню ефекту іншого лікуванняфітотерапія, медикаментозне або хірургічне.

Деякі цілителі стверджують, що глина здатна вирівняти біополе людини.

Лікування глиною застосовується при найрізноманітніших захворюваннях: хронічних і підгострих захворювань суглобів, хребта, м’язів, травм, залишкових явищ поліомієліту, туберкульозу, раку самої різної локації, аденоїдів, поліпів, зоба, запалення і ущільнення лімфовузлів, недокрів’я, головного болю, атеросклерозу, епілепсії, хвороб мозку, захворювань жіночої статевої сфери і багато інших захворювань.

Методика глинолікування

У лікувальних цілях глину застосовують як примочки, ванни, маски для шкіри, розтирання, обгортання або перев’язки, а останнім часом лікарі рекомендують застосовувати глину внутрішньо. Особливо корисно пити глиняну воду при лікуванні шлунково-кишкового тракту і при ракових проявах.

До початку глинолікування пацієнтові рекомендують прийняти очисний курс з використанням настоїв трав або чаїв, обмежити вживання м’яса, білого хліба, шоколаду. А в період глинолікування треба більше вживати моркви, буряка, калини, а до їжі приймати більше рідини для «вимивання» адсорбованих глиною шлаків.

Особливо цінною вважається «жирна» біла глина, в якій немає домішок піску. Глиняний розчин бажано готувати за кілька годин до вживання. Оптимальний час прийому — перед сном або за годину до їди.

Глина здатна лікувати не тільки фізичний організм, але на думку багатьох цілителів, які з давніх часів з великою повагою говорять про глину, вона здатна також очистити душу і дух людини.